Bilinmeyen Hedef… Agatha Christie…

 





Diğerlerinden daha farklı bir hikaye “Bilinmeyen Hedef”. Farklı ülkelerden, farklı zamanlarda bir anda ortadan kaybolan bilim insanları. Buhar olup yok oluyorlar adeta. Bu kez dedektifimiz başkasının kimliğine bürünerek şeytanın inine giren sıradan bir kadın. Keyifli ve güzel bir macera. Okumak isteyenler için; roman 270 sayfa, “Altın Kitaplar” yayınevinden çıkmış.

 Arka kapak:

Hiçbir şey mutlak doğru değildir.” Spectator.

Çok sayıda bilim adamı bir anda ortadan kaybolur. Bu durum gizli haberalma servislerini iyiden iyiye endişelendirir.

Bu adamlar kaçırılmış ya da şantaj mı yapılmıştır? Yoksa beyinleri mi yıkanmıştır?

Tüm bu sırrın anahtarı bir kadın da saklıdır, ama o da uçak kazasında ağır yaralanmış, hastanede ölüm döşeğinde yatmaktadır.

 Bu arada Kazablanka’da bir otel odasında, Hilary Craven isimli bir kadın intihar etmeye karar verir. Ancak hiç tanımadığı bir adam, bunun yerine kadına daha heyecanlı bir ölüm yolu önerir.”

 

 Romandan küçük bir kesit:

“Hilary hafifçe gülümseyerek kızı takip etti. Tuvalet abartıldığı kadar iyi değildi ama en azından su akıyordu. Bir lavabo ve birde çatlak ayna vardı ki bu ayna insanın yüz şeklini korkulacak derecede bozuyordu. Hilary aynadaki yüzünü görünce korkarak geri çekildi. Ellerini yıkayıp, havlunun görüntüsünü pek beğenmediği için ellerini kendi mendiliyle kuruladıktan sonra, oradan ayrılmak üzere arkasını döndü.

Nasıl olduysa tuvaletin kapısı takılmıştı. Geriye çekildi ve kapı kolunu kuvvetle itti. Kapı kıpırdamadı bile. Hilary dışarıdan süngülendiğini ya da kilitlendiğini düşündü bir an. Sinirlendi. Onu oraya kilitlemeleri için nasıl bir nedenleri olabilirdi ki? Sonra odanın diğer köşesinde bir kapı daha olduğunu fark etti. Ona gidip kapı kolunu çevirdi. Bu defa kapı kolayca açıldı ve Hilary içeri girdi. Burası doğu stilinde döşenmiş küçük bir odaydı. Yalnızca duvarlardaki lambalardan loş bir ışık yayılıyordu. Buradaki uzun divanda oturup, sigara içen biri vardı. Bu trende tanıştığı Fransızdı: Bay Henri Laurier.”

 Keyifle okumalar 📖📖📖

Sevgiyle ve sevdiklerinizle kalın 😍😍😍


Yorumlar