iyi bayramlar...

 


Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Sıcak, çooook sıcak günlerden sonra yağan birkaç saatlik yağmurun ardından nispeten biraz daha az ama yine de çok sıcak bir gün.

Bugün bayram, bizim bayramımız. İslamiyete inanan, Müslümanlığı “dini inancı” olarak kabul eden milyonlarca insanın kutsal bayramı.

Tüm Müslümanlara kutlu olmasını, hayırlarla, güzelliklerle ve tüm dünyaya barış, huzur, bolluk ve bereketle gelmesini niyet ediyorum.

Hepimizin kurban bayramı mübarek olsun.

Bugün birçok Müslüman günler önceden yapılan hazırlıklarını sevdikleri ile paylaşacak. Sini sini böreklerini, tepsi tepsi baklavalarını, koca koca tencerelerde pişirilen serçe parmak kalınlığını geçmeyen incelikteki sarmalarını sevdiklerine ikram edecek. Tabi sadece bugün değil, bayram dört gün; dört gün boyunca insanlar misafir ağırlayacak veya misafirliğe gidecek.

Bayramın en güzel yanı bu; herkes sevdikleri ile bir araya gelmiş olacak,

Kötü olan, bana tatsız gelen; her ne kadar dini vecibe olsa da “kurban kesme” olayı.

Evet, dini inancımız, dinen yerine getirilmesi gereken bir gelenek.

Ama İslamiyet’in indiği çağla, şimdi yaşadığımız çağ arasında dünyalar kadar fark var.

Evet beslenmek amacıyla kırmızı et tüketiyoruz ama böylesine “toplu katliam” gibi ihtiyacı olan olmayan herkesin kurban kesmesi bana vahşice geliyor.

 Her neyse…

Kurban kesenlerin (tüm dini ve insani kurallara uyarak kesen 😉) Allah kurbanlarını kabul etsin.

Ve, bu bayram dilerim tüm dünyada süre gelen savaşları, terörist eylemleri, masumları hedef alan kötü hamleleri, kavgaları, tartışmaları, haksızlıkları, hastalıkları, acıları sona erdirsin.

Sevgi, huzur, barış, mutluluk, neşe sarsın tüm evreni.

iyi bayramlar 😍😍😍

Yorumlar