Yılan Avı… John Verdon…

 


NYPD dedektifi Dave Gurney’in yeni macerası. İşlenen bir cinayetin olayla ilgisi olmayan birinin üzerine yıkılması ve tutuklanması sonucunda sevgili dedektifimizden yardım isteniyor. Cinayete karışanlarla ilgili verileri toplamaya başlayan dedektif hem kendisini ve eşini, hem de en yakın dostu nu (!) tehlikeye atıyor. Okumak isterseniz kitap 434 sayfa ve Koridor yayınlarından çıkmış.

 

Arka kapak:

“John Verdon’ın şimdiye kadarki en sürükleyici polisiyelerinden biri olan Yılan Avı’nda NYPD dedektifi Dave Gurney en tehlikeli düşmanıyla yüzleşiyor!

Eski tenis oyuncusu ve yeni uyuşturucu satıcısı Ziko Slade, küçük çaplı bir suçlu olan Lenny Lerman’ı vahşice öldürmekten yirmi yıl hapis cezasına çarptırılır. Arkadaşının ricası üzerine davayı üstünkörü inceleyen Dave Gurney ortada görünürden çok daha katmanlı bir suç olduğunu anlar.

Gurney olayların perde arkasını araştırırken kendini bir cinayetin baş şüphelisi olarak bulur ve soğukkanlı bir katil tarafından takip edilir. İtibarını kurtarmak için işlenen cinayetleri çözmeye çalışırken kanundan kaçmak zorunda kalan Gurney dedektiflik mesleğine olan sarsılmaz güvenini sorgulayacaktır.”

 

Sayfa 182’den küçük bir bölüm:

“…

Gurney, “Bir sonraki adımları kapının önüne kadar gelip bizi yanıt vermeye zorlamak olacak,” diye ekledi. “Kapıları kilitleyeceğim ve üst kata çıkacağız.”

Sarışın muhabirle kameramanın karlı kaplı arazide beceriksizce yürüme çabalarını izlediler.

“Bu mu yani?” diye sordu Madeleine. “Arazimize girmelerine, kapımızı çalmalarına, canları ne isterse onu yapmalarına izin mi vereceğiz?”

Gurney belli belirsiz iç çekti. “Bizim için bu durum rahatsız edici olsa da onlar için çok daha sinir bozucu olacak. Güven bana.”

Madeleine, Gurney kapıları kilitlerken bekledi. Eve yaklaşan davetsiz misafirlere son bir kez daha baktıktan sonra da üst kata yöneldi.

Çok kısa bir süre sonra kapı çalmaya başladı. Önce yan kapı, ardından cam kapılar, sonra evin arka kapısı sırayla çalındı. Muhabir kadın kapıları birer birer çalarken bir yandan da meydan okuma ve düşmanlık tonlaması dolu sesini giderek yükseltiyordu.

“Bay Gurney, RAM Haber’den geliyoruz. Lütfen kapıyı açın.”

… ”

 

Keyifle okumanızı dilerim 📖📖📖

Barış ve huzur dolu bir dünya da sevgiyle kalmanızı tüm kalbimle diliyorum. 😍😍😍

Yorumlar