Tepenin Laneti... John Verdon...

 Tepenin Laneti, John Verdon’ın okumuş olduğum “Fırtınada Yanacaksın” dan sonraki romanı. Aynı merak ve heyecanla okuduğum ikinci kitabı. Diğer kitaplarını da en kısa sürede okumayı çok istiyorum, tabi ilk kitabından başlayarak...

Tepenin Laneti “Koridor” yayınlarından çıkmış, son sayfaya kadar yeni bir aksiyon olacak mı, yoksa katil başka birimiydi merakıyla okunan tam 462 sayfa… 📖📖📖

 Arka kapak:




“Larchfield’ın en nüfuzlu adamı Angus Russell, Harrow Hill’deki malikânesinde boğazı kesilerek öldürülmüştür. Olay mahallindeki DNA ve parmak izleri, kurbana karşı husumeti bulunan belalı Billy Tate’e işaret eder. Ancak bir sorun vardır: Tate, bir gün önce kilisenin çatısından düşerek ölmüştür.

Polis, Tate’nin cesedinin kaldırıldığı morgu kontrol ettiğinde cesedin yalnızca ortadan kaybolduğunu değil tabutun içeriden kırılarak açıldığını da keşfeder. Bu durum çok geçmeden yürüyen ölü, cehennemden gelen katil, zombi cinayeti olarak anılmaya başladığında bir zamanların huzurlu kasabası artık herkesin bir şüpheliye ve aynı zamanda kurbana dönüşebileceği korkunç bir kâbusa da uyanmış olur.

Eski meslektaşı art arda işlenen bu tuhaf cinayetleri çözmek için kapısını çaldığında Dave Gurney, ölümün ötesinden öldürme ihtimali olan bir katili avlamak üzere tüm analitik becerilerini kullanmak zorundadır.”



Sayfa 166 dan kısa bir alıntı:

“Yukarıda,” dedi merdiveni göstererek.

Sadece birkaç basamak çıkmıştı ki neden buraya çağrıldığını anladı.

Kapıları açık yatak odalarının pencerelerinden süzülen yetersiz ışıkta üst basamağın karşısındaki duvarda, büyük harflerle, aşağıya doğru süzülmeye başlamış kanla yazılmış bir mesaj vardı:

 

BEN

ÖLÜMDEN

GERİ DÖNEN

KARA MELEĞİM

Mesajın anlamı mı, ambardaki ölü kadının kanıyla yazılmış olma ihtimali mi yoksa bu mesajın verdiği “meleğin” tüyler ürpertici işini henüz bitirmemiş olduğu iması mıydı asıl sebep bilmiyordu ama loş ışıktaki bu yazı Gurney’in içini ürpertmişti.

Geri dönüp verandaya çıktı…”

 

Sevdiklerinize sımsıkı sarılın, sahip olduğunuz tek an şu anmış gibi. 💖💖💖

Sevgiyle kalın 😍😍😍


Yorumlar