Yağmurlu ve sel korkularının ardından yeniden merhaba…

 


Geçtiğimiz hafta başlayan ve iki gün öncesine kadar devam eden yağmurlar 28 Haziran Salı günü bizlere sel sürprizi(!!!) yaptı. Neyse ki yağmurlar etkisini yitirerek devam ettiği için aynı gün akşama doğru sel suları çekilmiş oldu. Ama temizliği ve zararın giderilmesi o kadar çabuk olmuyor. Bizim oturduğumuz sitede sel suları arasında kaldı ama şanslıyız ki sadece garajı ve evimizin etrafını sardı giriş katta oturan öğrenci kardeşimizin evine bile zarar vermedi. Birkaç saat evde kapalı kalmak dışında korkulan bir şey olmadı.  

Birçok komşumuz koltuk, kanepe, halı gibi temizliği zor olan eşyalarını atmak zorunda kaldılar. Daha önce sel yaşayanlar bilir o çamurlu sarı sel suyunu arındırmak hiç kolay değil. Ne kokusu gider, ne de sarı sarı lekesi. Allah hepsine de kolaylık versin.

Çok şükür ki ilimizde en azından can ve mal kaybı olduğuna dair bir haber almadık. Yaşadığımız şehir içinden iki ırmağın geçtiği ve o ırmakların birden fazla kaynaktan beslendiği bir yer; bu yüzden üç günden fazla sağanak yağmur yağdığında “sel basar mı” sorusu sorulmaya başlıyor. Sellerin nedeni çoğunlukla insan hatası olsa da (yanlış yapılaşma, sokağa attığımız çöplerin ırmağa ulaşacağını hesap etmemek gibi gibi..) dilerim bir daha hiçbir yerde sel, yangın, deprem gibi afetler yaşanmaz.

Sel felaketini yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyorum.

Sağlıklı ve sevgiyle kalın😍😍😍

Yorumlar