16.50 Treni… Agatha Christie…

 



Tatlı Miss Marple’ın çözdüğü cinayet romanlarından biri daha. Zengin ama cimri yaşlı bir adam, çocukları, torunları ve bir ceset…

Miss Marple’ın yakın bir arkadaşı seyahat ettiği sıradfa bir cinayetin görgü tanığı oluyor. Cinayeti görse bile katilin yüzünü göremiyor. Şahit olduğu bu cinayeti arkadaşı Miss Marple’a anlatarak yardımını istiyor. Birden fazla katil adayının arasından gerçekte katilin kim olduğunu öğrenmek isterseniz kitap Altın Kitaplar yayınevinden çıkmış ve tam olarak 288 sayfa.


 Sayfa 151 den bir bölüm:

“Miss Marple yerinden doğrulurken çantasını ve küçük yünlü şallarını bilerek yere düşürdü.

Üç erkek kardeş atılarak bunları büyük bir özenle topladılar.

“Çok naziksiniz!” diye mırıldandı Miss Marple gülümseyerek. “Ah evet, bu da küçük mavi eşarbım. Beni buraya davet etmiş olmanız gerçekten çok hoş, çok büyük nezaket. Biliyor musunuz, kendi kendime evinizin nasıl bir yer olabileceğini hayal etmeye çalışmıştım… Sevgili Lucy’min iş koşullarını anlayabilmek için.”

“Mükemmel bir ev yaşamı! Dedi Cedric. “Armağanı da bir cinayet!”

“Cedric!” Harold öfkeyle bağırdı. ….”

 Arka kapak:

“Sıradan bir günde, her şeyin olması gerektiği gibi olduğu bir anda inanılmaz bir olay yaşanır.

Yan yana gelen iki trende ancak korku filmlerinde rastlanacak türden bir cinayet vakası yaşanmaktadır. Ve tüm bunların tek tanığı bir kadındır.

Elspeth baktığı vagonun penceresinden çaresizlik içinde bir adamın bir kadının boğazını hunharca sıktığını görür. Zavallı kadının bir süre sonra cansız bedeni yere yığılır ve o anda tren hareket eder.

Bu düğümü çözebilecek tek kişi Jane Marple’dan başkası değildir. Ve belki de Elspeth’e inanacak tek kişi… Çünkü ortada ne şüpheli ne başka tanık ne de ceset vardır.”

Keyifle okuyun 📖📖📖

Sevgi ve sağlıkla, barış dolu günler dilerim 😍😍😍

Yorumlar