Yeşile Düşman Para Gözler...

 


Semtimiz de küçük gerçek anlamda küçük bir yeşillik alan vardı. İlkbahar mart ayı ile çiçeklenmeye başlar havalar soğuyuncaya kadar çiçeklerini muhafaza ederdi. Yeni yeni yürümeye başlayan çocukları annelerinin serbestçe bıraktığı, kedilerin köpeklerin çimenlerin üzerinde yatıp yuvarlandığı küçük, küçücük bir alan.

Kışın kar yağdığında, yeşil yapraklı dallarının üzerinde öbek öbek bembeyaz karların o şahane görüntülerinin resmini çektiğimiz tahminen 20-25 metre yüksekliğinde 5-6 çam ağacı o küçük yeşilliği daha değerli kılıyordu. Hemen yolun diğer yanında, gövdesini üç-dört kişinin ancak sarabileceği yaşta bir ağaç daha vardı. Üzerinde kuşların yaz kış kendine yuva bulduğu yaşlı, bilge bir ağaç 



şünsenize sağınız, solunuz, önünüz, arkanız beton binalarla çevrilmiş ve bu beton yığınları arasında yemyeşil küçük bir alan size kendinizi özel hissettiriyor, öylesine güzeldi.

Şimdi ne yazık ki “paraya doymayan” bir takım aç ruhlu kişiler tarafından, o güzelim çam ağaçları parçalanarak köklerinden söküldüler. Ne o başı göğe ulaşmaya çalışan çamlar, ne de o yaşlı ağaç… Hepsi sökülüp bir kenara atıldılar. Yerine beton attılar, “ev” yapmak için.

Ne yazık ki bu sene kar yağdığında resmini çekmek isteyeceğimiz ağaçlarımız olmayacak.










Yorumlar