Filler De Hatırlar… Agatha Christie…

Hercule Poirot, bu kez yıllar önce işlenmiş bir cinayeti çözüyor.Aslında bir değil birden fazla işlenmiş olan cinayetler birbirine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Güzel bir hikaye, okumak isterseniz kitap 192 sayfadan oluşuyor.


 Arka kapak:

“Hercule Poirot uçurumun kenarında durmuş, aşağıdaki kayalara ve bunlara çarpan dalgalara bakıyordu. Durduğu yerde karı kocanın cesetleri bulunmuştu ve bundan üç hafta önce de uykusunda yürüyen bir kadın uçuruma, ölümün kucağına yuvarlanmıştı.

Kim kimi öldürmüştü? Polisiye roman yazarı Ariadne Oliver, kitaplarında hep bu konuyu işlemekteydi. Ama bu kez, “Katil kim?” sorusunun cevabı yazarın kendi geçmişinde yaşanan bir cinayette yatıyordu. On iki yıl önce Ariadne’nin iki arkadaşının ölümü intihar olarak nitelendirilmişti.

Hercule Poirot’nun yardımlarıyla sorularına cevap arayan Ariadne, inanılmaz gerçeklerle karşı karşıya gelir. Poirot deneyimlerinde yanılmıyorsa tarih gibi cinayetler de tekerrür edebiliyordu…”

Kitabı şöyle bir aralarsak, sayfa 65.

“Garroway, “Evet,” dedi. “Bir köpekleri varmış. Herhalde çoğu zaman gezmeye çıkarken hayvanı da birlikte götürüyorlardı.”

Spence, “Bu Bayan Oliver’ın romanlarından biri olsaydı,” diye atıldı. “Köpeği iki cesedin başında ulurken bulurdunuz. Ama öyle olmadı sanırım.”

Garroway başını salladı. “Olmadı.”

Poirot, “Acaba köpek şimdi nerede?” dedi.

Garroway, “Herhalde birinin bahçesinde gömülüdür,” diye yanıt verdi. “Olay on dört yıl önce oldu.”

Keyifli okumalar 📖📖📖

Sevgiyle kalın 😍😍😍 

Yorumlar