Necefli Maşrapa...

(Görsel alıntıdır.)

Eskiden, yani baya baya eskiden, tek kanallı televizyon zamanlarında uygunsuz bir yayın olduğunda veya yayın kesildiğinde ekranlara hemen “Necefli Maşrapa” görüntüsü gelirdi. Hatırlayanlar bence sesini çıkarmasın, en az 40 yaşında olduğunuz anlaşılır ona göre J)

Keşke diyorum bende elimde böyle bir imkânım olsa da görmek istemediğim şeyler için “Necefli Maşrapa” kullanabilsem.

Mesela:

“Necefli Maşrapa” ile kısıtlamalara rağmen sanki ölümsüzlüğü keşfetmişçesine maskesiz dolaşanların görüntülerini kapatabilsem!

“Necefli Maşrapa ile kısıtlamalardan önce televizyonun karşısında çeşitli kültürel programları seyreden komşularımızın kısıtlama döneminde çocuklarına hava aldırma bahanesi ile her gün site önünde cirit atma görüntülerini kapatabilsem!

“Necefli Maşrapa ile İç İşleri bakanlığınca verilen karara göre özel araçlarla marketlere gidilmeyeceğini bilen vatandaşlarımızın karardan bihaber gibi araçları ile marketlerin önünü oto galeriye çevirdikleri görüntüleri kapatabilsem!

“Necefli Maşrapa ile bugün ekmek ve gıda ihtiyacımızı karşılamak için gittiğim markete -sıfır maske?!!- ile giren densizin görüntüsünü “tamamen!” kapatabilsem!

“Necefli Maşrapa ile marketin manav bölümünde okunaklı bir şekilde “meyve ve sebzeleri alırken lütfen eldiven kullanınız” yazdığı halde, üstelik yazının hemen yanında eldivenler duruyorken çıplak elle hepsine dokunup geri bırakanların görüntüsünü kapatabilsem!



                                                                         (Görsel alıntıdır.)


 “Necefli Maşrapa ile Ramazan ayının başından beri her akşam iftardan sonra binamızın ortak alanındaki kameriyede arkadaşlarını toplayan komşumuzun oğlunun görüntüsünü kapatabilsem!

“Necefli Maşrapa ile site bahçelerindeki çocuk parklarının bile kapatılacağı duyurulmuşken hemen karşımızdaki parkı günün her saatinde –sabah, öğle, akşam, gece- ziyaret edenlerin görüntülerini kapatabilsem!

“Necefli Maşrapa ile market ve fırınların önünde mesafe belirten çizgiler olduğu halde illa iki çizgi arasına sığmaya çalışanların görüntüsünü kapatabilsem!

“Necefli Maşrapa ile kapatmayı istediğim o kadar, o kadar çok şey var ki. Bunlar sadece en güncel olanlar.

Şimdi birileri “Eee, şikâyet et o zaman!” diyordur. Haklısınız. Ama şikâyet etmek için fotoğrafla belgelemem gerekiyor, izinsiz fotoğraf çekmek kişisel hakları ihlale giriyor. Yani sözün özü haklıyken haksız olmak anlamına geliyor. Diyorum size en iyisi “NECEFLİ MAŞRAPA”

Bugünler de geçer, neler neler geçmedi ki. Ya da Aşık Daimi’nin sözlerini yazdığı Sezen Aksu’nun seslendirdiği gibi “Buda gelir, buda geçer ağlama…”

Seviyorum sizi. Lütfen sizde kendinizi çoook sevin.😍😍😍


Yorumlar