Güvercinler Arasında Bir Kedi… Agatha Christie…

 



Agatha Christie’nin okuduğum ilk romanı “Yılan İçini Döktü” idi. Bugüne kadar elli kadar romanını okudum. Yazarın en sevdiğim romanlarını sıralasam “Şark Ekspresinde Cinayet”. “On Küçük Zenci” ve “Porsuk Ağacı Cinayeti” den sonra kesinlikle “Güvercinler Arasında Bir Kedi” olurdu. Okuduklarım içinde konusu diğerlerinden daha farklı. Olayların geçtiği yer, anlatılan hikaye ve hikayede yer alan kahramanlar da bir o kadar farklı. Çok severek ve heyecanla okudum. Okumak isteyenler için roman 301 sayfa.

 Arka kapak:

“Meadowbank, zengin aile kızlarının eğitim gördüğü ünlü bir yatılı okuldur. Gece yarısı spor salonundan gelen esrarengiz ışık iki öğretmenin dikkatini çeker. Salona gidip baktıklarında pek de sevilmeyen beden eğitimi öğretmeninin cesedi ile karşılaşırlar; kadın kalbinden vurulmuştur.

“Kedi” saldırıya geçmiştir, bu yüzden okulda kargaşa başlar. Öğrencilerden Julia Upjohn bir tesadüf eseri kısmen de olsa cinayetlerin sebebini öğrenir, üstelik Hercule Poirot’ nun yardımı olmadan. Bundan sonraki kurbanın kendisi olacağından emindir.”

 Keyifli okumalar 📖📖📖

Sevgiyle ve sevdiklerinizle kalın 😍😍😍

Yorumlar