Güle güle 2020…

 

                                                (Görsel alıntıdır.)

Her şeye rağmen, içinde güzel günleride barındırdığın için teşekkür ederim. Tüm dünyayı kasıp kavuran COVİD-19 virüsü nedeniyle çok uzun bir süre evlere tıkılıp kalsak da teşekkür ederim. Nefes almanın ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğunu bir kez daha kafamıza vura vura bizlere anımsattın. Sosyal mesafenin ne kadar gerekli olduğunun farkına vardık. Bu yıl mesafeyi sağlık açısından önemli farz etsek de aslında hayatın her alanında mesafenin öneminin farkına varmış olduğumuza inanmak istiyorum. Çok fazla iyimser bir dilek ama öyle olmasına tüm kalbimle inanmak istiyorum. Evde, yolda, toplum içinde, sosyal medyada, özel hayatlarımız anlamında sosyal mesafeyi anlamış olmayı diliyorum. Lütfen giderken bunu başardığımızı söyle. (!!!???)

Bu sene bizden sadece özgürlüğümüzü değil değer verdiğimiz birçok önemli insanı, sevdiklerimizi, gıpta ettiklerimizi de aldın. Dünya üzerinde birçok canlının evinin yangın–hortum-sel–heyelan– volkanlar-patlamalar-deprem gibi felaketler sonucunda yok olmasına sebep oldun. Birçok canlının tren-uçak-deniz taşıtları-araba-iş kazaları sonucunda hayatlarını kaybetmelerine sebep oldun. Birçok canlının güven duygusunun sarsılmasına neden oldun: aile üyelerine, konu-komşuya, siyasilere, bilim adamlarına, sahte samimiyet gösterenlere, vs…

                                                    (Görsel alıntıdır.)

Bu sene şiddetin boyutu o kadar büyüktü ki eş, ana-baba, evlat, arkadaş, sevgili, eski eş, eski arkadaş, komşu, işveren, iş arkadaşı, platonik aşıklar, hayvan sahipleri (Özür dileyerek !!!), sınırlarımızdan kilometrelerce uzakta ki devletlerin yöneticileri, sınır komşuları, müttefikler vs.. sözlü ya da fiilen masumların karşısına dikildiler. Bazıları o kadar hadsizleşti ki dünyanın her yerinde iç ve dış savaşlar aldı yürüdü. İnsanoğlu 21. Yüzyılda hala sarı- siyah-beyaz-kızıl gibi saçma sapan kategorilerle sınıflara ayrıştırılmaya devam etti, kan bile akıtıldı. Bazı coğrafyalarda canlıların hayatlarını devam ettirmeleri için gereken yiyecek ve su yokken, diğer bölgelerde yaşayan insanlar(!!!) devleti-zamları- düşük fiyatları bahane ederek tarım ürünlerini, sebze ve meyveleri sokaklara döktüler. Hatta sırf eğlence amacıyla ziyan edilen yiyecek ve içecekler toplansa dünya da aç hiç kimse kalmazdı; ne insan ne de dünyayı paylaştığımız diğer canlılar

                                                      (Görsel alıntıdır.)

Bunları giderayak sana hatırlatıyorum ki unutmayasın. Senden sonra gelecek olan yepyeni yıldan, 2021’den, senin yaptıklarını bize unutturmasın ki daha güzel, daha huzurlu, daha sağlıklı bir yıl geçirelim. Umutlarımız hiç ama hiç sönmesin.

Sevgili 2021… Hoş geldin  🎊🎅🎆

Senden kendim ve birlikte paylaştığımız şu güzelim dünya üzerinde yaşamlarını sürdüren tüm canlılar için dileklerde bulunmak istiyorum. Benim ve bütünün hayrına olmasına niyet ederek…


                                                                         (Görsel alıntıdır.)

          Öncelikle herkes için sonsuz sağlık diliyorum. Çaresiz gibi görünen bütün hastalıkların tedavisi, ilacı, aşısı bulunsun. Özellikle çocuk hastalıklarının ilaçları en en en ulaşılabilir olsun.

*   Hiçbir çocuk “istenilmeyen???” olmasın! Tüm çocuklar anne, baba, kardeşleri ile birlikte mutlu bir yaşam sürsünler!

*   Yeterince kar ve yağmur yağsın. Yağan kar kasım ayından mart ayı sonuna kadar kalsın ki toprak bereketlensin. Nisandan haziran ayına kadar, eylülden kasım ayına kadar yağmurlar yağsın. Şöyle yavaş yavaş, toprağı ıslata ıslata yağsın. Baharlarımız bahar, kışımız kış gibi olsun. Mevsimler normal seyrine dönsün. Göllerimiz ve akarsularımız tertemiz sularla dolsun. Tüm canlılar için yaşam olsun!

*   Topraklarımız bereketlensin. Hiçbir kimyasal ürüne ihtiyaç kalmasın. Tarım alanlarımız boş kalmasın. Buğday, arpa, fiğ, nohut, ıspanak, marul, soğan, sarımsak, patates vs. ekilsin. Dünyada açlıktan ölen kimse olmasın.

*   Yere düşen her tohum, çekirdek fidana dönüşsün. Mavi dünyamız da yeşillikler çoğalsın, ormanlarımız şenlensin.

                                                 (Görsel alıntıdır.)    

*   Eğitim herkesin hakkı. Herkes ihtiyaç duyduğu alanlarda istediği eğitimi alabilsin. Dünya ve yaşadığımız evren için güzel ve faydalı buluşlar icat edilsin.

*   Hava kirliliği sorun olmaktan çıksın. Dünyamız oksijenle temizlensin.

*   Çevre kirliliğine sebep olan ürünler çevreyi zarar vermeyenlerle en kısa sürede yer değiştirsin. Aldığımız her nefes miisss gibi olsun!

*  Kimse fakir ya da zengin diye ayrılmasın. Herkes her şeye erişebilsin. Birtakım güçlerin dayatmalarını değil, herkes istediğini ve ihtiyaç duyduğu kadar satın alabilsin. Kıtlık kelimesi artık unutulsun. Tüm dünyayı bolluk-bereket sarsın.

*   Kadın ya da erkek hiç kimse bir takım dayatma kalıplara sokulmasın. Güzellik dış görünüşle değil bilgi, beceri, vicdan, merhamet, yardımseverlik, iyilik ve davranışla ölçülsün.

*   Özellikle kadınlara yönelik olan ama bazen erkeklere hatta çocuklarına karşıda uygulanan gizli şiddet son bulsun. Örnek mi, çoook:  Doğum kilolarını verememiş!, Kas yapacağına göbek yapmış!, “O bıyıklar hiç yakışmamış!” , “Sakal bıraksaymış keşke!”, “O ceketler artık moda değil!”, “O elbiseyle sokağa mı çıkılır!”, “Anneannem bile giymiyor artık bunları!”, “Ünlü olmuş kızına/oğluna aldığına bak!”, “Dünya kadar parası vardır öyle mahallede oturulur mu!”… Bunlar sadece şu an aklıma gelenler. Sözde bazı ünlülerin (şarkıcı-türkücü-yazar-dizi/sinema oyuncusu-iş insanı - blogger vs..) hayranlarıyız ama onları sevdiğimiz halleriyle kabul etmeyip bizim hayal dünyamızdaki gibi görmek, şekillendirmek istiyoruz. Halbuki onları ilk olarak oldukları gibi görüp sevmemiş miydik?!!

*  Uzaya, diğer gezegenlere yerleşme niyetinde olanların kötü amelleri varsa hepsi yok olsun. Yapılan her şey tüm insanlık ve tüm evren için hayırlı olan olsun!

*   Yeryüzünde işgalcilikle geçinmeyi adet edinenler yok olsun!

*   Sağlık, kazancı bol iş, hayırlı bir eş, mutluluk dolu evlilik, huzurlu ev, sağlıklı ve hayırlı evlatlar, ev, araba, eğitim, kariyer, tatil, bolluk bereket her isteyene bol bol gelsin!

*   Umutlarımız hep taptaze, hayallerimiz gerçek olsun!

*  Adı yeni yıl ama bize gerçekten güzel ve hayırlı günlerle gelecek bir yıl olsun! Yeni bir yıl değil  İYİ BİR YIL OLSUN!

*   Bu son satıra kadar sabredip okuyan Sen, sevgili dostum. Tüm hayallerin, dileklerin, umutların daha 2021’ in ilk dakikalarından itibaren SENİN OLSUN!

Her daim sevgiyle kal! 🎊🎅🎆

Mutlu yıllar! 🎊🎅🎆

 
                            
(Görsel alıntıdır.)

 

Yorumlar