AKLIMA TAKILAN DELİ SORULAR…

             Yat Corona, kalk Corona… Bir yıldır sabahımız akşamımız Corona ile ilgili haberlerle dolu dolu geçiyor. Her akşam sağlık bakanımızın paylaştığı verileri takip etmezsek sanki o günü yaşamamış gibi eksikliğini hissediyoruz.  Her sabah dünyanın çeşitli ülkelerinden yapılan canlı bağlantılarla neler olduğunu öğrenmek dünya vatandaşı olmanın en birinci şartıymış gibi pür dikkat dinliyoruz. Kısıtlamalar devam ettiği içinde kafa toprağa saplanıp kalmış pancar motoru gibi tır…  tır… tır... çalışıyor. Aklıma deli deli sorular gelip takılıyor. Mesela:


1-    Corona virüsü yani COVID-19 hangi amaçla üretildi? Daha güçlü bir ülke olmak için biyolojik bir silah olarak diğer ülkelerin insan gücünü zayıflatmak mı,  yoksa azalan dünya nimetlerinin –su, tarımsal ürünler, elektrik, petrol, vs.-herkese yetmeyeceği korkusuyla zayıfları yok etmek mi.

2-    Belki de Mars veya diğer gezegenlere yerleşmeyi düşünen kalbur üstü şahıslar filmlerde bolca gördüğümüz kurtarma gemilerine binecek insan sayısını azaltmaya çalışıyorlar…

3-    Peki ya kısıtlama olduğu gün ve saatler de dışarıya çıkanlar, maske takmayanlar. Sanırım onlarda gizli zenginliklerini kesilen cezaları ödeyerek gösterme çabasındalar.

4-   Gidişata bakınca aklıma şöyle bir soruda takılıyor: Corona ilk çıktığında Çin’ de pozitif olanların evlerine kapatılıp, kapıları üzerine kaynak makineleri ile kapatılması mı daha doğru –virüsün yayılmasını önlemek için- yoksa bizimki gibi “canım sen pozitif olmuşsun, eve git, kendini karantinaya al, lütfen sorumlu davran” deyip, halay çekerken ya da dişçi koltuğunda bulunca ceza yazmak mı daha doğru?

5-    Peki bu virüsü –açgözlülük vs. maddi nedenlerle- ortalığa saçan kişinin kim olduğunu öğrendiğimiz de ki o kişinin herkesin çok çok iyi tanıdığı biri/birileri  olduğunu öğrendiğimizde “Tüüü!!! Allah senin belanı versin, ….”gibi lanet içeren kelime dağarcığımızı mı çalıştıracağız, ya da ki daha büyük ihtimalle “Abii yapar tabii ya, adamda para gani. Valla helal olsun, adamın kafası da parası da çalışıyor!” mu diyeceğiz?

6-   Sağlık kuruluşlarında aşı yapılmaya başladığında bugüne kadar aşıya karşı çıkanlar aynı kararlılıkla karşı duruşlarını koruyacaklar mı yoksa “can tatlı birader” diyerek bu sefer de “önce ben, önce ben” diye sağlık çalışanlarını darp edecekler?

7-    Bir gün insanoğlu olarak bu virüsün aslında Çin’den Maçin’den gelmediğini, tam tersine yere attığımız sigara izmaritlerinin, mendile değil de yere tükürmelerimizin, lavaboya döktüğümüz kızartma yağlarının, lavabo açıcıların ve her türlü deterjan kalıntısının; daha çok ürün elde etmek için toprağı zehirlediğimiz tarım ilaçlarının; Türkiye’de Arjantin mısırı, Hindistan’da Türk domatesi, Amerika’da Hint biberi vs. tohumları ekerek toprağın dengesini bozduğumuz için “Sevgili Dünyamızın” bizden intikam aldığını anlayacak mıyız? O kalın kafalarımıza kendi kendimizi öldürdüğümüz DANK edecek mi?

8-   Astrologlara göre dijital bir çağa doğru koşar adım gidiyoruz. Peki bu dijital çağ Logon’ın Kaçışı gibi mi olacak yoksa Uzay 1999 gibi mi?

9-   Belki de  Sandra Bullock ve  Sylvester Stallone’un oynadıkları “Cezalandırıcı” gibi olacaktır.

10- Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen’in oynadıkları “Uzay Yolcuları” gibi, ya da Jodie Foster ile Matthew McConaughey’in birlikte oynadıkları “Mesaj” gibi mi olacak. Bruce Willis, Gary Oldman, Ian Holm’ın oynadıkları “Beşinci Güç” gibi kaç-kovala-kurtul tarzı da olabilir.

11-  Dünya ve evren bizim sandığımız gibi uçsuz bucaksız değil de Matruşka gibiyse. Evren sonsuz gibi görünse de aslında iç içe geçmiş evrenlerle kuşatılmış bir küçük mavi top üzerinde yaşıyorsak hepimiz? Belki de hepimiz bir takım insan üstü güçlerin merakla sonunu bekledikleri bir dizinin oyuncuları isek?

12-  Belki de…

          Offf! Daha ne deli sorular dönüyor kafamın içinde. Hepsini burada yazsam psikolog ordusu kapıya dayanır. Bu Corona kime yaradı bilemem ama bana hiç yaramadığı kesin. Aman diyeyim öncelikle akıl sağlığınız olmak üzere beden ve ruh sağlığınıza dikkat edin. Umarım umut dolu, sevgi dolu, geleceğe güvenen bir yazı yazar ve yeni yıl öncesi paylaşırım, kim bilir?

Sağlıklı kalın 💖💖💖

Sevgiyle kalın 😍😍😍

 

 

Yorumlar