N veya M... Agatha Christie...



N veya M? Agatha Christie…
Bu hikâye 2. Dünya Savaşı sırasında İngiltere’de geçiyor. Ülkeleri adına casusluk yapan karı-kocanın maceraları anlatılmış.

Yazarın kitaplarında romanda yer alan kahramanların hikâyeden önce betimlenmesi konuyu daha çabuk kavramanızı sağlıyor. Hikâye anlatılırken ayrıca betimlemelere gerek kalmıyor olması akıcılığı artırıyor. Aynı yaklaşım Debiie Macomber’in kitaplarında da var. Okur için güzel bir olgu.






Arka kapak:
İkinci Dünya Savaşı’nda Kraliyet Hava Kuvvetleri, Luftwaffe savaş uçaklarını İngiltere sınırlarının dışında tutmaya çalışırken, düşman içeride sinsi bir tehdit oluşturmaktadır. Nazi casusları sıradan vatandaş maskesi altında amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar.
Artan baskı nedeniyle gizli haber alma servisi sıra dışı iki casusa görev verir. Tommy ve Tuppence Beresford adındaki karıkocanın görevi deniz kenarındaki Sans Souci Pansiyonu’ndaki renkli kişiler arasında gizlenen iki haini bulup ortaya çıkarmaktadır. Bu görev deniz kenarındaki gezilerinden ibaret değildir. N ve M İngiltere’nin en iyi ajanının yaşamına son vermişlerdir…”

Sevgiyle kalın 😍😍😍