Falımızda ne var..




Müze ziyaretlerinden sonra soluğu papağan çiy börekçisinde alıyoruz. Doğal olarak… Eskişehir’e gitmekteki gizli amaç nedir? Tabii ki çiy böreği yerinde yemek J Bineceğimiz ve ineceğimiz durakları öğrendikten sonra yola koyuluyoruz. İstikamet: Sazova Parkı. Parkı anlatmaya gerek var mı? Yok! Büyüklüğü ve yeşilliği bile başlı başına yeterli. 






Peki bu büyük, yeşil, keyifli parkta ne yaptık?
Önce o ana kadar ki yorgunluğumuzu üzerimizden atmak biraz dinlenmek için bir kafeye geçtik. Çayımızı kahvemizi içtik. Sonra geze dolaşa parkı bir ucundan diğer ucuna dolaştık.

Hiç görmediysek bile en az 5-6 gelin, gelin adayı gördük. Parkın her köşesinde düğün fotoğrafı çektirmeye gelenler vardı. Hatta birde sünnet için gelenler vardı. İtiraf edeyim sünnet olacak küçüğün annesinin kıyafeti gelin adaylarından bile daha süslü diye aramızda dedikodusunu bile yaptık.




Masal şatosu daha önceki gelişimizde henüz yapım aşamasında idi. Bu seferde geç kaldığımız için gezemedik. Çünkü içeri girişler saat 5 e kadarmış. Nasip değilmiş yani.

Korsan gemisine çıkıp denizleri fethetmeye çıkalım dedik ama tayfalar kazan kaldırdı…



Ve başladığımız noktaya geri döndük. Bilim ve eğlence alanını gösteren yön işaretini görünce hemen takip ettik. Tabii orada çekilen fotoğraflarımızı koymuyorum J 13-18-19-48-53 yaşlarındaki beş kişinin ömründe ilk defa açık havaya çıkmış gibi eğlendiğimizi gösteren resimlerimizi paylaşmıyorum. Zincirlerin ucunda asılı lastiklere oturup zıplayıp dönerken ki resimlerimizi, üzerine bastığınızda sıçrayan suların içindeki resimlerimizi, o yemyeşil tepeden aşağıya doğru yuvarlandığımız anların çekildiği videoyu da koymuyorum… Ama öyle çok eğlendik ki anlatamam. Çok çok çok güzeldi. Bütün yorgunluklara değdi…




Dönüşte Espark ta hem akşam yemeğimizi yedik, hem biraz dolaştık. Öğretmenevine döndüğümüzde çocuklar yorgun olduklarını söyleyince biz iki yetişkin serin serin esen akşam rüzgârında kahvelerimizi içtik. Böylece Eskişehir maceramızın ilk gününü tamamlamış olduk.



Gezimiz devam ediyor…