Üç Yanlış Üç Ceset... Agatha Christie


Üç Yanlış Üç Ceset… Agatha Chtıstıe
Hercule  Poirot’un iş başında olduğu, peş peşe işlenmiş üç cinayet. Öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir yurt binasında meydana gelen bir takım hırsızlık olaylarının ardından gizemli cinayetler işleniyor. Hercule Poirot’un elinde ise sadece aşağıdaki ipuçları var:
-         Parçalanmış bir sırt çantası
-         Asitborik
-         Karbonat
-         Bir pırlanta yüzük
-         Elektrik ampulleri

-         Yeşil mürekkep
-         Bir ayakkabının teki
-         İki mektup

-         Bir pasaport
Elindeki ipuçlarının yardımıyla cinayeti çözmeye çalışan Poirot ve polis müfettişi için işler zor. Yurtta kalan herkesin kendince cinayet işlemek için sebepleri var. Katil ise keyifle okunan 189 sayfanın sonunda ortaya çıkıyor.

Arka kapak:
“Öğrencilerin kaldığı bir pansiyonda patlak veren hırsızlık olayı Hercule Poirot için hiç de ilgi çekici bir durum değildir.
Başlangıçta basit bir hırsızlık gibi görünen olayda çalınanların listesini gören Poirot, eşi bulunmaz bir sorunla karşılaştığını hemen anlar. Çünkü listede; bir steteskop, bir kutu çikolata, parçalanmış bir bez çanta ve çorba içinden çıkarılmış bir elmas yüzük vardır.

Çalınanların pek bir değeri yoktur, ama pansiyondakilerin neden böylesine şaşkınlık ve dehşet duyguları içinde olduğu Poirot’nun aklını fena halde kurcalamaya başlamıştır…”





Keyifli okumalar 📕 📖 😍