Bir Dakika, Bir Sabah...




Bir Dakika, Bir Sabah
Sarah Rayner ilk kez okuduğum yazarlardan. Romanın konusu çok güzel.
 Hepimizin tesadüf deyip geçtiği, üzerinde hiç düşünmediği olaylar günlük hayatımızda defalarca başımıza gelebilir. Bu romanda ise bir trenin yolcularının hayatlarında meydana gelen değişiklikler anlatılıyor. Tüm bu değişiklikleri tetikleyen ise bir tren yolcusunun kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi.
Kocasının ölümü üzerine her şeyle baş etmek zorunda kalan iki çocuk annesi bir kadın…
En yakın arkadaşının kocasını kaybetmesinin acısını paylaşmaya çalışırken kendi ilişkisinin çıkmaza sürüklenmesini göğüslemeye çalışan bir kadın…

Sorunlu gençlerle iletişim kurarak onları normal hayata kazandırmaya çalışan ama kendi “eşcinselliğini” annesine açıklayamayan bir kadın…

“Hastane koridorlardan ve koğuşlardan, ek binalardan ve geçici ofislerden oluşan bir labirentti ve ne Karen’ın ne de Anna’nın ruh hali işaretleri anlamaya uygundu. Doğruca acil servise gittiler ama oraya varıp danışmaya durumu sorduklarında onlra beklemeleri söylendi ve tatlı bir hemşire çıkageldi.
-Bayan Finnegan hanginiz?
Karen başını salladı.
-Kocanız ziyaret odasında. İsterseniz size yolu göstereceğim.
Anna “Lütfen,”  dedi.
Genç kadının topuklarının tıkırtılarını takip ederek muşamba kaplı birkaç kat merdivenden aşağı indiler ve bir iki kotidordan daha geçtikten sonra kendilerini üzerinde “MORG” yazan bir levhanın önünde buldular. Her şey son derece acımasız görünüyordu. …”

Acı, hüzün, öfke, sevgi, dostluk karışımından oluşan bu roman 382 sayfa.

Arka kapaktan:
“Bu hikâye ölümü ve kayıpları olduğu kadar ilişkileri, umudu ve ikinci baharları da yansıtıyor. Bize verdiği en değerli ders şu: Hepimizin tek bir hayatı var. (Booklist)”

Keyifli okumalar, sevgiyle kalın.

 **************


One Minute, One Morning
Sarah Rayner's the first time I read her. The language is very beautiful.
 Things we all think of as coincidences, things that he never thinks about can come to us many times in our daily life. This roman tells about the changes that have occurred in the lives of a train's passengers. All these changes are triggered by the loss of a train passenger's heart attack survivor.
A mother of two children who had to cope with everything on the death of her husband ...
While trying to share the pain of losing her best friend's husband, a woman who tries to overcome her relational drift ...
A woman who tries to make contact with troubled youngsters and gain them a normal life, but can not explain her "homosexuality" to her mother ...

"The hospital is a labyrinth of corridors and wards, from additional buildings and temporary offices, and neither Karen nor Anna's mood signals. They went straight to the emergency room, but when they got there and asked for counseling, they were told to wait for them and a sweet nurse came out.
-Who are you, Finnegan?
Karen shook his head.
- Your husband is in the visiting room. I will show you the way if you want.
Anna said, "Please."
Following the clicks of the young woman's heels, they descended down a few layers of tarp-covered ladders and found themselves in front of a levan wearing "MORG". Everything seemed so cruel. ... "

This novel consists of a mixture of pain, sadness, anger, love and friendship.

Rear door:
"This story reflects the connections, hopes and second spring as much as death and loss. The most valuable lesson he has given us is that we all have one life. (Booklist) "

Enjoy reading, stay with love.