Dövme' sek :-))

Şu bedeni “dövdürsek” demi saklasak, “dövdürmesek” demi saklasak?!!! BilemedimJ)
Rihanna, Angelina Jolie, David Beckham, Cara Delevigne, Justin Bieber, Murat Boz, Burcu Esmersoy, Birce Akalay, Johnny Depp, Melanie Griffith, Brad Pitt… “Dövme” yaptıran sanatçılar say say bitmiyor. Sadece sanatçılar değil hemen hemen herkeste küçücükte olsa “dövme” var artık. (Ben hariç… Ben hep gündem dışı...)



(Görsel net'ten alıntıdır)



(Bu arada Birce Akalay’a hayran olduğumu söylemeden geçemeyeceğim!)

Ben sevemedim şu “dövmeli” vücutları. Bazılarına gerçekten çok yakışıyor, küçük, zarif, esprili dövmeler, kişiliği ile örtüşenler çok hoş duruyor. Küçük bir kelebek, arı, taç, Fatıma’nın eli, isimlerin baş harfi vs. Ama hani kolları, sırtı hatta tüm vücudu “dövme” ile kaplı birini görünce elime tahta fırçası alıp temizleyesim geliyor. Karşınızda bir “kişi” değil korku filmi fragmanı görüyor gibi oluyorsunuz. Bütün kahramanlar üzerinize üzerinize geliyor.


Hayır, birde o emek emek yaptırdıkları “dövmeleri” sildirenleri hiç anlamıyorum. Niye insan sevdiği için vücuduna “dövme” yaptırıp, sonrada sildirir. Saygısızlık gibi geliyor bana. Hem yüreğinize, hem emeğe saygısızlık. “Dövme” yaptırmaya karar veriyorsunuz. Gidip “dövme” yapan bir sanatçıya bedeninizi emanet ederek “dövme” yaptırıyorsunuz. Sevgilinizin, eşinizin, en yakın arkadaşınızın, idolünüzün, bir mottonuzun dövmesini yaptırıyorsunuz. Sonra sildiriyorsunuz ya işte o bana göre saygısızlık. Bedeninize saygısızlık… O dövmeyi yapan –sanatçıya- saygısızlık… Yüreğinize, kalbinize, gönlünüze saygısızlık… Aşkla geçirdiğiniz zamana saygısızlık. O zamana kadar söylediğiniz tüm sevgi-aşk dolu kelimeleri, zamanları, anıları çöpe atmış oluyorsunuz. Yüreğinize “sen çok sevdin ama ben seni takmıyorum” demek gibi bir şey oluyor.
İnsanoğlu hayatı boyunca neler neler yaşıyor. Yaşınız kaç olursa olsun geri dönüp baktığınızda sadece acı ve tatlı anları hatırlıyorsunuz. Diğer zamanların hepsi silinmiş oluyor. Kaç sabah mutlu ya da mutsuz uyandığınızı, kaç sabah kahvaltı yapmadan evden çıkmak zorunda kaldığınızı, kaç gün işe yetişmek için otobüsün arkasından koştuğunuzu, eve girerken ya da evden çıkarken karşılaştığınız komşularınıza kaç keresinde selam vermeyi unuttuğunuzu hatırlamıyorsunuz. Hatta ben geçen hafta işyerimde kaç fincan çay içtiğimi hatırlamıyorum, saymadım, önemsemedim, hayat denilen yumağın bir yerlerinde yer aldılar öylece… Sevgilinizle kaç fincan kahve içtiğinizi, kaç tane simidi paylaştığınızı saymıyorsunuz. (Sayan var mıdır ki acaba…) ama ilk tanıştığınız andaki hislerinizi, ilk buluşmanızı, sevdiğiniz ortak şeyleri unutamazsınız. O “dövmeyi” sildirseniz de sildirmeseniz de…
(Görsel net'ten alıntıdır)

 Çünkü “onu” sevmiştiniz, sevdiğiniz için bedeninize kazıttırmıştınız. Birini sevdiğiniz için yaptırdığınız o “dövme” bırakın kalsın… Bedeninizden ona ait izleri sildirdiniz diye hayatınızdan onunla birlikte geçirdiğiniz zamanları, hatıraları sıfırlamanız mümkün değil. Belki çok çok ileride, ne bileyim hani hep denir ya “biz değil ama belki torunlarımız görür inşallah” kadar bir zaman sonra “pardon ben bu ömrü sevmedim, lütfen değiştirir misiniz” diyerek yeni bir ömür satın alınabilir. Ama bugün değil. Bugün siz o hatırlamak istemediğiniz kişiyi size hatırlatacak olan bedeninizden o “dövmeyi” sildirseniz bile, sizi tanıyanların hatıralarından sildiremiyorsunuz. En iyisi, acı, tatlı, iyi, kötü, güzel, çirkin demeden tüm yaşadıklarımızı, aldığımız kararlarımızın sonuçlarına katlanarak hayatın tadına varmak. Çünkü hayat her şeye ve herkese rağmen kendi akışında devam ediyor. Ta ki siz son nefesinizi verene kadar. Ne diyelim Allah uzun ve hayırlı ömürler versin hepimize.
Sevgiyle ve severek yaptırdığınız “dövmelerinizle” mutlu kalın.

 
(Görsel net'ten alıntıdır)

If we "beat" that body and hide it, we would not say "beat it". I did not know)
Rihanna, Angelina Jolie, David Beckham, Cara Delevigne, Justin Bieber, Murat Boz, Burcu Esmersoy, Birce Akalay, Johnny Depp, Melanie Griffith, Brad Pitt ... Almost everybody, not just the artists, has a "tattoo" if it is tiny. (Except me ... I'm always off the agenda ...)
(By the way, I will not be able to tell Birce Akalay that I am admirable!)
I do not like those "tattooed" bodies. It really suits some of them, small, elegant, witty tattoos, people who overlap with personality are very nice. A small butterfly, bee, crown, Fatima's hand, initials of names, etc. But when I see the strangers, the back or even the whole body covered with "tattooing", I get an elbow board brush and clean it. You seem to be seeing a horror movie trailer, not a "person". All the heroes are coming over you.
No, I do not understand any of the "tattoos" that they have done to labor. Why do people "tattoo" your body for love, then delete it. It sounds disrespectful to me. It is both disrespectful to your heart and desire. You decide to make a "tattoo". You are going to "tattoo" by entrusting your body to an artist who goes and "tattoo". You have your lover, your spouse, your best friend, your idol, beat a motto. Then you are delirious or disrespectful to me. Disrespect to your body ... That tattooing - artistry - disrespect ... To your heart, to your heart, to your heart, to disrespect ... When you spend love with disrespect. All the love-loving words you have spoken up to that time, your time, your memories are being crushed. It's like saying "I love you so much but I do not wear you" to your heart.
What does man have in his life? No matter how old you are, you remember the only bitter and sweet moments when you look back. All the other times are gone. You do not remember how many morning you woke up happy or unhappy, how many days you had to leave home without breakfast, how many days you ran behind the bus to catch up with work, how many of your neighbors you greeted when you entered or left home. I do not even remember how many cups of tea I had in my workplace last week, I do not, I do not care, they are located somewhere in the so called "life" ... You do not count how many cups of coffee you have with your lover. But you can not forget the feelings that you first met, the first time you meet, the common things you like. If you delete that "tattoo" and you clean it ...

(Görsel net'ten alıntıdır)

Because you loved "her/him", you have shaved it to your body for your liking. Leave the "tattoo" that you make for someone you love ... You can not reset the memories that you spend with your life in your life because you have deleted the tracks from your body. Maybe a long time later, I can not buy a new life saying "I do not like this life, please change it" after a while, after a while, so I do not know what the nickname is always called "I do not know but maybe our children.” But not today. Even if you remove that "tattoo" from your body, which will remind you of the person you do not want to remember today, you can not make it clear from the memories of those who know you. The best is to enjoy life by enduring the consequences of all our decisions, our decisions, pain, sweet, good, bad, beautiful, ugly. Because life goes on in its own way despite everything and everything. Until you give your last breath. What do you say Allah long and good lives all of us verses.

Stay happy with your "tattoos" that you make with love and charm.
                            
(Görsel net'ten alıntıdır)