Tarçınlı sarmal kurabiye:
Malzemeler: 1 adet yumurta, 125 gr. Tereyağı, 125 gram margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, aldığı kadar un.
Yapılışı: oda sıcaklığındaki tereyağı ve margarini parmaklarımızla
birleştiriyoruz. Yumurta, pudra şekeri,
vanilya, kabartma tozu, tarçın ve bir miktar unu ilave ediyoruz. Hamurun kıvamına göre un
ekliyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp merdane açıp
üzerine bıçakla çizikler atıyoruz. Daha sonra açtığımız bezeyi rulo yapıyoruz. Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan
sonra yağlı kâğıt serili tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında
altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fazla renk
değiştirmeden fırından çıkartıyoruz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya bir ucunu benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırabilirsiniz. Afiyet olsun 🍩🍪🍴😝
Cinnamon
spiral cookie:
Ingredients:
1 egg, 125 gr. Butter, 125 grams of margarine, 1 cup of powdered sugar, 1
packet vanilla, 1 packet of baking soda, 1 sweet spoon of cinnamon, as much as
flour.
How it
works: we combine the room temperature butter and margarine with our fingers.
We add eggs, powdered sugar, vanilla, baking soda, cinnamon and some flour. We
add flour based on dough consistency. We knead a soft dough that does not
stick. We cut the small beads from the dough and open the rollers and throw
scratches with the knife. Then we make a plain roll. After all the beads have
been prepared in this way, we are baking them in a preheated 170-180 degree
oven with six ovaries by laying on a greased paper tray. We remove it from the
oven without changing color. You can put powdered sugar on the diller or you
can put one end into a bitter chocolate melted in benmerian style. Bon Appetit 🍩🍪🍴😝