Sünger Pizza




Sünger pizza tarifi Sahrap Soysal’ın “Anne, ben acıktım!” kitabından. Kitabı aldığımda oğlum yeni doğmuş, kızım 4,5-5 yaşlarında idi. İlk yaptığımda da kızım ve misafirlerimiz çok sevmişlerdi; hâlâ seviliyor. İki farklı tarifi var, biri instant maya diğeri yaş maya ile. Çok fazla mayalı tarifler yapmıyorum. Bu nedenle yaş maya kullanmıyorum. Pizzanın tarifi aşağıda. Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt,
1 çay kaşığı tuz (ben damak tadınıza göre ayarlamanızı öneririm),

1 adet kesmeşeker,
1 paket (tekli poşet) instant maya,
3 su bardağı un.

Sos için:
2 yemek kaşığı domates püresi (veya salça),
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 çay kaşığı kekik.

Üzeri için:
2 adet sosis (ince dilimlenecek),
8-10 adet siyah veya yeşil zeytin,
4 dilim salam (tavla zarı şeklinde doğranmış),
½ su bardağı rendelenmiş tost kaşarı.

Yapılışı: ılık sütün içine instant mayayı ve bir adet kesmeşekeri koyup elinizle biraz karıştırıp mayalanmaya bırakın. İnstant mayaları bekletmek gerekmiyor ama 5-10 dakika mayalandırdığınız da daha bir güzel oluyor. Unu eleyip, tuzunu ilave ettikten sonra ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz. Nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken kaşarımızı ve diğer malzemelerimizi hazırlıyoruz. Hamuru tezgâhta merdane ile açarak yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine sosumuzu sürüyoruz. Kaşar rendesini de eşit bir şekilde serpiştirdikten sonra diğer malzemeleri yerleştiriyoruz. İşin bu kısmını bizim evde çocuklar yapıyor. Bazen güler yüz, bazen yazı ve ya şekiller yapıyorlar. Tüm işlemler bittikten sonra 175 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.


  Afiyet olsun.



Sponge pizza recipe Sahrap Soysal "Mom, I'm hungry!" From the book. newborn son when I got the book, was the daughter 4.5-5 years. When I first had my daughter and our guests love; still she loved. There are two different directions, one instant yeast and other yeast age. I do not do too much yeast recipes. Therefore, I do not use yeast. Pizza recipe below.
Materials:
For the dough:
1 cup of warm milk,
1 teaspoon salt (I recommend that you set according to your taste)
1 loaf sugar,
1 package (single bag) instant yeast,
3 cups flour.

For the sauce:
2 tablespoons tomato puree (or tomato paste)
2 tablespoons olive oil,
2 teaspoons oregano.

For the above:
2 sausage (sliced thin to)
8-10 black or green olives,
4 slices bacon (chopped in dice)
½ cup grated cheddar toast.

Preparation: instant yeast into the warm milk and leave to ferment one of loaf sugar mix and put a little hand. You do not need to wait for 5-10 minutes instant yeast but is more beautiful that the fermentation. The niggle, we are preparing a dough after adding the salt will not stick hand. We are resting a damp cloth covering. We are preparing our dough rest our cheddar and other materials. We place the tray opening with oiled dough roll flair. We are continuing on our sauce. After we put other materials also sprinkle the grated cheese evenly. Doing business in this part of the children in our home. Sometimes smiling face, and sometimes they're writing or shapes. All operations we cook at 175 degrees for 25-30 minutes after finishing.


   Bon Appetit.