Sünger
pizza tarifi Sahrap Soysal’ın “Anne, ben acıktım!” kitabından. Kitabı aldığımda oğlum
yeni doğmuş, kızım 4,5-5 yaşlarında
idi. İlk yaptığımda da kızım ve misafirlerimiz çok sevmişlerdi; hâlâ seviliyor. İki farklı
tarifi var, biri instant maya diğeri yaş maya ile. Çok fazla mayalı tarifler yapmıyorum. Bu nedenle
yaş maya kullanmıyorum. Pizzanın tarifi aşağıda. Malzemeler:
Hamuru
için:
1 su
bardağı ılık süt,
1 çay
kaşığı tuz (ben damak tadınıza göre
ayarlamanızı öneririm),
1 adet
kesmeşeker,
1
paket (tekli poşet) instant maya,
3 su
bardağı un.
Sos için:
2
yemek kaşığı domates püresi (veya salça),
2
yemek kaşığı zeytinyağı,
2 çay
kaşığı kekik.
Üzeri için:
2 adet
sosis (ince dilimlenecek),
8-10
adet siyah veya yeşil zeytin,
4
dilim salam (tavla zarı şeklinde doğranmış),
½ su
bardağı rendelenmiş tost kaşarı.
Yapılışı: ılık sütün içine instant mayayı ve
bir adet kesmeşekeri koyup elinizle biraz karıştırıp mayalanmaya bırakın. İnstant mayaları bekletmek gerekmiyor ama 5-10 dakika
mayalandırdığınız da daha bir güzel oluyor. Unu eleyip, tuzunu ilave ettikten sonra ele yapışmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
Nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken kaşarımızı ve diğer malzemelerimizi hazırlıyoruz.
Hamuru tezgâhta merdane ile açarak yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine sosumuzu sürüyoruz. Kaşar rendesini de eşit bir şekilde serpiştirdikten sonra diğer
malzemeleri yerleştiriyoruz. İşin bu kısmını
bizim evde çocuklar yapıyor. Bazen güler yüz, bazen yazı ve ya şekiller yapıyorlar. Tüm işlemler
bittikten sonra 175 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet
olsun.
Sponge
pizza recipe Sahrap Soysal "Mom, I'm hungry!" From the book. newborn
son when I got the book, was the daughter 4.5-5 years. When I first had my
daughter and our guests love; still she loved. There are two different
directions, one instant yeast and other yeast age. I do not do too much yeast
recipes. Therefore, I do not use yeast. Pizza recipe below.
Materials:
For
the dough:
1 cup
of warm milk,
1
teaspoon salt (I recommend that you set according to your taste)
1 loaf
sugar,
1
package (single bag) instant yeast,
3 cups
flour.
For
the sauce:
2
tablespoons tomato puree (or tomato paste)
2
tablespoons olive oil,
2
teaspoons oregano.
For
the above:
2
sausage (sliced thin to)
8-10
black or green olives,
4
slices bacon (chopped in dice)
½ cup
grated cheddar toast.
Preparation:
instant yeast into the warm milk and leave to ferment one of loaf sugar mix and
put a little hand. You do not need to wait for 5-10 minutes instant yeast but
is more beautiful that the fermentation. The niggle, we are preparing a dough
after adding the salt will not stick hand. We are resting a damp cloth
covering. We are preparing our dough rest our cheddar and other materials. We
place the tray opening with oiled dough roll flair. We are continuing on our
sauce. After we put other materials also sprinkle the grated cheese evenly.
Doing business in this part of the children in our home. Sometimes smiling
face, and sometimes they're writing or shapes. All operations we cook at 175
degrees for 25-30 minutes after finishing.
Bon Appetit.