ELVEDA HAZİRAN



ELVEDA HAZİRAN

Sarah Jio’nun okuduğum en güzel kitaplarından biri, hatta en sevdiğim… Geçmiş ve geleceğin birbirinin içindeymiş gibi anlatıldığı romanlarında hep bir bitişin ardından gelen yeni başlangıçlara merhaba deniliyor.  Aslında fark etmesek te gerçek hayatta da öyle değil mi. Her son yeni bir başlangıç demek. Yeter ki hepimiz için her şeyin hayırlısı olsun.

Arka kapak:
“ Bir varmış, bir yokmuş, hâlâ içindeki masala kulak veren küçük bir kadın varmış
Büyük yeşil bir odada bir telefon, kırmızı bir balon ve aydedenin üzerinden zıplayan bir ineğin resmi varmışİyi geceler aydede, iyi geceler kırmızı balon, iyi geceler yıldızlar, size de iyi gecele yeryüzündeki tüm sesler.

  June Andersen, her akşam yatmadan önce teyzesinin ona ve kız kardeşine okuduğu bu masalla büyümüştür. Ancak zaman acımasızdır ve maalesef hayat, çocukluklarındaki o masumiyeti yok etmiştir. Artık güçlü bir kadın olarak tek başına yol alan June, yıllardır yüzünü görmediği Mavi Kuş Kitabevi’ne yeniden adımını atacaktır. Hatıralarını süsleyen bu masal diyarı June’un içindeki karanlıklara ışık tutarken, June kendini yeniden keşfedecektir.
Elveda Haziran, bugününüzü sorgulayıp geçmişinize merhaba diyeceğiniz, ne kadar imkânsız gibi görünse de çıkış yollarının çok yakınımızda olduğunu gösteren bir Sarah Jio romanı.”


FAREWELL TO JUNE
Sarah Jio's one of the best books I have ever read, even my favorite ... History and the novels that describe each other as if in the future always comes after a finish called hello to new beginnings. While we are in real life t actually realize it did not. Each end means a new beginning. May you be good enough for all of us for everything.

Back cover:
"There was a time, no, there was a little woman who still listen to tales of ...
Large green room has a telephone, there was a red balloon and a picture of a cow jumping over the moon ... Goodnight moon, goodnight red balloons, goodnight stars, you say good night earth all sounds.
  Jan Andersen, aunt has grown every evening before bedtime tales that he read to her and her sister. But when life is cruel and unfortunately, it has not the innocence of childhood. Now alone road area in June as a strong woman, it will take the step back to see the Blue Bird Bookstore hundred years. This tale from the memorabilia adorning while light to dark in the Junee, June will be rediscovering herself.

Farewell in June, you'll say hello to question past your particular present a novel Sarah Jio showing that the way out of our vicinity seem like the impossible. "