Bol sütlü,
hafif, herkesin seveceği beyaz pasta. Tarifi internette gördüm. Birkaç defa yaptım,
her seferinde de favori oldu.
Şerbeti
için:
3 su bardağı süt,
½ su
bardağı şeker,
1
paket vanilya.
Kek için:
4 adet
yumurta,
1
paket vanilya,
1
paket kabartma tozu,
½ su
bardağı şeker,
1 su
bardağı un.
Muhallebi
için:
4 su
bardağı süt,
2
yemek kaşığı un,
2
yemek kaşığı nişasta,
½ su
bardağı şeker,
1 adet
yumurta,
1
yemek kaşığı tereyağı,
1
paket vanilya.
Üzeri
için Hindistan cevizi.
Öncelikle
şerbetini hazırlıyoruz.
Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra
ocaktan alıp ılımaya bırakın. Kek için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Şeker yumurtanın
içinde eriyince vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Dikdörtgen bir
tepsiye kek hamurunu dökün. 180 derece de ısıtılmış fırında kek kıvamında pişirin. Kekiniz piştiğinde kürdanla delikler yapıp, ılık olan şerbetinizi üzerine dökün. Keki
şerbetini çekmesi için bir kenara alın. Bu arada tereyağı hariç tüm
muhallebi malzemelerini bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyulaşınca tereyağını ilave
edip ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebiyi, şerbeti
iyice çekmiş olan kekin üzerine düzgünce
yayın. Üzerini
bol Hindistan cevizi ile süsleyin. Biz üzerine renkli şekerlerde koyduk. Siz isterseniz ceviz, fındık, fıstık gibi
alternatiflerde kullanabilirsiniz.
Afiyet
olsun.
Plenty
of milk, light, white cake that everyone will love. I saw the recipe on the
Internet. I did a few times, it was also a favorite every time.
For
the syrup:
3 cups
milk,
½ cup
sugar
1 packet
of vanilla.
For
the cake:
4
eggs,
1
packet of vanilla,
1
packet of baking powder,
½ cup
sugar
1 cup
flour.
For
the custard:
4 cups
milk,
2
tablespoons flour
2
tablespoons of starch,
½ cup
sugar
1 egg,
1
tablespoon butter
1
packet of vanilla.
For the
topping of coconut.
First
we prepare the syrup. Boil all ingredients in a pot away. Leave to chill away
from the heat for 2-3 minutes after boiling. mix together the eggs and sugar
for cake. Of melted sugar eggs in the vanilla, baking powder and flour by
eliminating. Pour the cake batter into a rectangular tray. Bake in 180 degree
preheated oven cake consistency. When baking cakes toothpick to make holes,
pour over you with warm syrup. Get it aside to serve the cake and sherbet.
Meanwhile, all the pudding ingredients except butter in a saucepan and cook,
stirring constantly taking. Stir in the butter boil thickens remove from heat.
pudding that you have prepared, broadcast evenly over the cake with syrup well
taken. Garnish with plenty of coconut on it. We put on colored candies. If you
want you walnuts, hazelnuts, peanuts can be used in such alternative.
Bon
Appetit.