Beyaz pasta


Bol sütlü, hafif, herkesin seveceği beyaz pasta. Tarifi internette gördüm. Birkaç defa yaptım, her seferinde de favori oldu.

Şerbeti için:
3 su bardağı süt,
½ su bardağı şeker,
1 paket vanilya.

Kek için:
4 adet yumurta,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
½ su bardağı şeker,
1 su bardağı un.


Muhallebi için:
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
½ su bardağı şeker,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 paket vanilya.

Üzeri için Hindistan cevizi.

Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın. Kek için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Şeker yumurtanın içinde eriyince vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Dikdörtgen bir tepsiye kek hamurunu dökün. 180 derece de ısıtılmış fırında kek kıvamında pişirin. Kekiniz piştiğinde kürdanla delikler yapıp, ılık olan şerbetinizi üzerine dökün. Keki şerbetini çekmesi için bir kenara alın. Bu arada tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyulaşınca tereyağını ilave edip ocaktan alın. Hazırladığınız muhallebiyi, şerbeti iyice çekmiş olan kekin üzerine düzgünce yayın. Üzerini bol Hindistan cevizi ile süsleyin. Biz üzerine renkli şekerlerde koyduk. Siz isterseniz ceviz, fındık, fıstık gibi alternatiflerde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Plenty of milk, light, white cake that everyone will love. I saw the recipe on the Internet. I did a few times, it was also a favorite every time.

For the syrup:
3 cups milk,
½ cup sugar
1 packet of vanilla.

For the cake:
4 eggs,
1 packet of vanilla,
1 packet of baking powder,
½ cup sugar
1 cup flour.

For the custard:
4 cups milk,
2 tablespoons flour
2 tablespoons of starch,
½ cup sugar
1 egg,
1 tablespoon butter
1 packet of vanilla.

For the topping of coconut.

First we prepare the syrup. Boil all ingredients in a pot away. Leave to chill away from the heat for 2-3 minutes after boiling. mix together the eggs and sugar for cake. Of melted sugar eggs in the vanilla, baking powder and flour by eliminating. Pour the cake batter into a rectangular tray. Bake in 180 degree preheated oven cake consistency. When baking cakes toothpick to make holes, pour over you with warm syrup. Get it aside to serve the cake and sherbet. Meanwhile, all the pudding ingredients except butter in a saucepan and cook, stirring constantly taking. Stir in the butter boil thickens remove from heat. pudding that you have prepared, broadcast evenly over the cake with syrup well taken. Garnish with plenty of coconut on it. We put on colored candies. If you want you walnuts, hazelnuts, peanuts can be used in such alternative.

Bon Appetit.