Sel gelmesin:-((

Her yağmurda bu korku tekrar tekrar yaşanıyor, Bartın'ın, Batı Karadeniz'in kaderi sanki.. 
1991 yılında 7 Temmuz da Ankara'da yeterlilik sınavına girmiştik. Bartın'ı ve Devrek'i sel bastığı için 1-2 gün geri dönememiştim. Irmak kenarında ki evleri ve iş yerlerini su basmıştı.. 


Fotoğraf: Gölbucağı Mahallesi Çevreyolu Köprüsü üzerinden çekildi..

         1998 yılının Mayıs'ın da ise daha büyük bir sel gelmişti. Üç gün boyunca kesintisiz yağan yağmurdan sonra, sabah 5-6 arası uyandık baktık ki her yer çamur. O zaman evliydim, Hendekyanı mevkiinde oturuyorduk. Evimizin arkası Amasra yoluna, Karaağaçlık mevkii hastane altına bakıyordu. Asfaltın yukarıya doğru olan tarafı gözüküyor, Karaağaçlık mevkii bildiğiniz sapsarı bir çamur deryası, uçsuz bucaksız uzanıyordu..Ön tarafta ise Hendekyanı Ulus durağı hizasına kadar su gelmişti. Su çekilir
düşüncesiyle evden çıktık.. Yukarı çarşıdan doğru Asma'ya inelim dedik ama ne mümkün.. Asma Köprüsü gözükmüyor, sular üzerinden çağlayan gibi akıyor. Tekrar geri dönüp acil ihtiyaçlarımızı (mum,ekmek,pil, vs.) aldıktan sonra eve döndük.. Ama ne dönüş.. Biz elimizi sallaya sallaya "sular birazdan çekilir" diyerek çıktığımız eve dizlerimize kadar suyun içinden geçerek girebildik.. Tuna Mahallesindeki Tuna caminin biraz yukarısında "Çöven ekmek fırını" vardı, oranın üst tarafına kadar sel suları vardı..
               Sonra ki 2 gün evde bir ön balkon bir arka balkon gezinerek, habercilerin helikopterlerini izleyerek geçmişti..

Şimdi anlatırken basit-sıradan gibi geliyor ama o suların çekilmesi, çamurların temizlenmesi günler/haftalar sürdü.
                           Dilerim bir daha olmaz..
                          Sevgiyle kalın:-))