Hoşgeldin Ey Şehr-i Ramazan.


(Fotoğraf Google'dan alıntıdır.)

Sabah henüz 05:45.. Nasıl güzel bir sabah anlatamam.. Yağmur yağmış, yerler hafiften ıslak, tatlı bir serinlik var.. Evimizin etrafında ki bir kaç ağaçta kuşlar ötüşüyor.. Güneş, tam karşımızdan bulutların arasından utangaç utangaç yüzünü göstermeye çalışıyor.. Çimenler, yağmurun sayesinde biraz daha canlanmış, biraz daha yeşermişler.. Sabahın en güzel saatleri.. Ve Ramazan ayının en güzel günleri..  Son yıllarda Ramazan yaz aylarına denk geldiğinden, bir kaç hafta - bir kaç ay önceden herkes ağız birliği eder "Bu sene de Ramazan sıcaklara geliyor. Allah yardım etsin!" derler. 
Farkında mısınız? Allah sizi sizden daha çok düşünüyor. Her yıl Ramazan ayının ilk günleri hava serinliyor, yağmur toprağı ve havayı yıkıyor. Oruca alışmanız, zorlanmadan ibadetinizi yerine getirmeniz için her türlü kolaylığı sağlıyor. Şükürler olsun.. Allah oruç tutanların oruçlarını kabul etsin. Oruç tutmayanların da Allah katında takdir edilen başka türlü ibadetleri vardır elbet.. Allah onların ibadetlerini de kabul etsin..
Hepinize Hayırlı Ramazanlar diliyorum.. Allah hepimize sağlıkla, mutlulukla, umutla Bayramlara ermek nasip etsin.. Amin!