YELPAZE PİZZA (PİZZA KEK)

Tarif Arda'nın Mutfağından.. Mayalı hamurla yapılan nefis bir lezzet.
Malzemeler: (Hamur için): 2,5 su bardağı un, 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tutam tuz. 
(Sosu için): 200 gram konserve domates, 2 diş sarımsak, kekik, tuz, biber, tozşeker, sıvıyağ. 
(Üzeri için): 15-20 dilim sucuk, 4-5 adet mantar, 1 avuç rende kaşar.



Pizza hamurunu tarife göre hazırlayıp, mayalanmaya bırakıyorsunuz. Sarımsakları sıvı yağda  çevirip domatesi ilave edin. Tuz ve biberle tatlandırıp blenderden geçirin. Kekiği katıp soğumaya bırakın. Sucuk, sosis ve mantarları dilimleyin. Çocukların isteği doğrultusunda biz sosis de koyduk. Kaşarı rendeleyin. 



Hamuru unlanmış tezgahta dikdörtgen aç, beş şerit olacak şekilde kes. İlk parçanın üzerine sosunu sürüyorsunuz, kaşar serpiştiriyorsunuz, sucuk, sosis ve mantarları koyup ikinci şeridi üzerine koyuyorsunuz. Aynı işlemleri tekrarlayarak tüm hamurları bitiriyorsunuz. 



Dört dilime bölüyorsunuz. Dikdörtgen kek kalıbına dik olarak yerleştirin. 30 dakika daha mayalandırın. 


 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. 


Şifa olsun..