Son yaprak..



Hatırlar mısınız bilmem, bizim ilkokul Türkçe kitabımızda "Son yaprak" diye bir hikaye vardı. Bir genç kız rüyasında bahçelerindeki ağacın son yaprağı düştüğünde öleceğini görüyor ve bunun gerçekleşeceğine inanıyor. Yakışıklı delikanlı......

Hikaye devam ediyor tabii.. Merak edenler araştırıp okuyabilir, yanlış hatırlamıyorsam Reşat Nuri GÜNTEKİN' in eseri olmalı ama emin değilim. Hatta filim olarak çekildiğinde Hülya KOÇYİĞİT oynamıştı. 
Kimimiz bir rüyaya inanıyoruz, kimimiz gerçek hayatın getiri-götürü içinde... Hayatımız yolunda (-) giderken zamanla çeşitli engellerle (ı) karşılaşıyoruz. Hayal kırıklıkları, acı, üzüntü.. Oysa bütün bunların hayatımızı kesintiye uğratanlar değil hayatın ta kendisi. (-) ile (ı) üst üste getirdiğinizde (+) olur. Yani hayat (+) pozitif olmaktır. Bizi üzen ya da sevindiren her şey bizim kazancımızdır. Mutluluk denilen şey işte budur: (+)


Bu ağaç evimizin hemen karşısında. Bakalım son yaprak ne zaman düşecek?  Hayat her şeye ve herkese rağmen olması gerektiği gibi devam ediyor. Bize kalan sadece tadını çıkartmak. Yıldırım GÜRSES' in o güzel sesinden, o unutulmaz şarkısıyla hani vardı ya: 

Düşen bir yaprak görürsen 
Beni hatırla demiştin, 
Biliyorsun seni ben 
Sonbaharda sevmiştim
eski aşkları, özlenen arkadaşları, geçmiş yaşamlarımızda bıraktığımız komşularımızı yad etmek..:)) Hayatın tadını çıkarın...

Sevgiyle ve sonsuz mutlulukla..))



I do not know if you remember, our primary Turkish in our book "The last leaf" There was a story. When the last leaf on the tree in the garden of a young girl sees in a dream that dream died and believes it happen. Handsome young man ......


Of course you can read the story continues .. investigate those wondering, if I remember correctly Resat Nuri GÜNTEKİN 's work should be but I'm not sure. Even when the film was shot Hulya KOÇYİĞİT play. Some of us believe in a dream, some of us in real life ... Life is take the return-path (-) once you go through various obstacles (i) we encounter. Disappointment, pain, sorrow .. However, not all of them who disrupt our lives the life itself. (-) And (i) when you bring in a row (+) is. So life (+) has to be positive. Everything that pleases or saddens us is our gain. This is what is called happiness (+)

This tree right across from our house. Let's see when the last leaf will fall? As life goes on in spite of everything and everyone else should be. Just to enjoy the rest of us. Lightning GURSES 'the beautiful sound of it, he had memorable songs you know by either:

If you see a falling leaf
You also remember me,
You know what I
I love the autumn
old love, longing friends, our neighbors we have left is to recall our past life .. :)) Enjoy life ...


With love and eternal happiness ..))